Τα Νέα μας

Κέρδισε τη «μάχη» της πλατείας ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Κέρδισε τη «μάχη» της πλατείας ο Κώστας Τριαντάφυλλος 150 150 symmachia

Μήνυμα νίκης από την πλατεία Βουνακίου έστειλε ο επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών Κώστας Τριαντάφυλλος στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΣυμμαΧίας Αξιών, στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 1000 άτομα, το βράδυ της Παρασκευής 24/05/19.

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Τριαντάφυλλου:

Φτάσαμε στο τέλος μιας πολύμηνης και ουσιαστικής προεκλογικής πορείας.

Μιας πορείας που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2018 και πέρασε μέσα από πολλές συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συνεδριάσεις, δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις.

Στις πολλές αυτές συζητήσεις μας μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες, κάναμε τις ίδιες διαπιστώσεις και καταλήξαμε σε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα της Συμμαχίας Αξιών.

Δώσαμε έναν αγώνα έντιμο, ηθικό και λιτό.

Δεν αναλάβαμε υπόγειες δεσμεύσεις για ανταλλάγματα.

Δεν κάναμε στείρα κριτική αλλά θέσαμε τα θέματα που κυριάρχησαν στην προεκλογική περίοδο.

Απέναντι σε πρακτικές του χτες εμείς απαντήσαμε με τις αξίες μας.

Για πρώτη φορά θέσαμε στο επίκεντρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αξίες λυσμονημένες.

Μιλήσαμε για την αξία του διαλόγου, του σχεδιασμού, της ισόρροπης ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της ασφάλειας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της συμμετοχής.

Τελικά για την αξία της Χίου.

Δεν συγκροτήσαμε μια δημοτική ομάδα στη βάση εκβιασμών, συναλλαγών και ψεύτικων υποσχέσεων.

Συγκροτήσαμε την Συμμαχία Αξιών, την πιο ολοκληρωμένη ομάδα, με έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και νέους συνδημότες μας, με επιστημονικό και επαγγελματικό αποτύπωμα.

Σήμερα αυτήν την ομάδα έχει ανάγκη το νησί.

Την ομάδα που θα βάλει τέλος στην παντελή απουσία του δήμου στα θέματα καθημερινότητας.

Την ομάδα που θα έχει ως στόχο να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη κατάσταση λόγω στασιμότητας, στην οποία βρίσκεται η Χίος.

Η Χίος έχει ανάγκη από μια ομάδα με επιστημονική κατάρτιση και όρεξη για δουλειά, που να έχει όραμα και σχέδιο για το πώς θα οδηγήσει το νησί στην επόμενη δεκαετία, την δεκαετία του 2020.

Όχι γιατί εμείς είμαστε πιο Χιώτες από τους άλλους υποψηφίους, ούτε γιατί μας περισσεύουν κάποιοι. Αλλά γιατί εμείς έχουμε το πληρέστερο πρόγραμμα, την αποφασιστικότητα να πάμε τον τόπο μας εκεί που μας αξίζει.

Ένα πρόγραμμα με πέντε άξονες, που απαντά σε πέντε ερωτήσεις: Πώς μπορούμε να κάνουμε την Χίο μας ξανά ελκυστική. Πώς μπορούμε να βάλουμε τη Χίο μας στον τουριστικό χάρτη, πώς μπορούμε να έχουμε ένα Δήμο δίπλα σε όλους, πώς μπορούμε να πάμε τη Χίο στη νέα εποχή, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η Χίος έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο που θα τους ακούει όλους ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτούς.

Η Χίος έχει ανάγκη από έναν δήμαρχο που δεν θα λαϊκίζει στα δύσκολα και δεν θα βάζει το εγώ πάνω από το εμείς, που θα λέει την αλήθεια και θα εκπροσωπεί τη Χίο επάξια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με μόνο γνώμονα το καλό του νησιού μας.

Οι επόμενες εκλογές δεν είναι απλά αυτοδιοικητικές. Είναι υπαρξιακές για τον τόπο μας.

Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, να μοιραστούμε ιδέες και να δημιουργήσουμε μέσα στην ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία μας.

Δεν μπορούμε πια να ψάχνουμε στο παρελθόν για απαντήσεις, πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός.

Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε όλοι, δεν περισσεύει κανένας.

Απέναντι στην κυνική άποψη ότι «τίποτε δεν αλλάζει» και «όλοι ίδιοι είναι», που μας αδρανοποιεί και μας εγκλωβίζει στο αδιέξοδο, η απάντησή μας μπορεί να είναι μόνο η συμμετοχή,

η δράση και η αποφασιστικότητα.

Σας  καλούμε να μας εμπιστευθείς για να κάνουμε τις ρήξεις, τομές και ανατροπές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Προσωπικά έχω δώσει πολλές μάχες για το κοινό καλό ακόμη και με προσωπικό κόστος.

Δεν δίστασα όμως να συγκρουστώ όταν πίστευα ότι ήταν δίκαιο και σωστό για την πατρίδα μου.

Δεν έκανα πολιτική καριέρα ούτε με τον ανθρώπινο πόνο ούτε με την δυσκολία που βιώνουν οι συμπολίτες μου λόγω μεταναστευτικού.

Ήμουν και είμαι πάντοτε εκεί όταν με χρειάστηκε ο κάθε συμπολίτης μου χωρίς υστεροβουλία.

Ήμουν αυτός ο Βουλευτής, που δεν ρουσφετολόγησα κατά τα διόμιση χρόνια της θητείας μου.

Ήμουν αυτός ο Βουλευτής που προστάτευσα κατ’ επανάληψη τις συλλογικές συμβάσεις των ναυτικών και συνεχίζω να δίνω αγώνες μαζί τους.

Ήμουν αυτός που εκπροσώπησε τη χώρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε άλλα ευρωπαϊκά φόρα, σε πολύ δύσκολες εποχές και θα το ξανακάνω για τη Χίο.

Ήμουν και είμαι πάντοτε στα δύσκολα.

Στην αναγκαιότητα να τραβήξουμε μπροστά.

Απέναντι στην στασιμότητα μιας χαμένης πενταετίας.

Απέναντι στην εγκατάλειψη των χωριών μας και των γειτονιών της πόλης μας.

Εμείς προτάσσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετρήσιμο, με χρονοδιάγραμμα και αξιολογησίμους στόχους, που επιδιώκει να καλύψει το χαμένο έδαφος και να χτίσει τη Χίο της νέας εποχής.

Σήμερα στέκομαι μπροστά σου, σας κοιτώ στα μάτια και σας ζητώ να με εμπιστευθείτε.

Όχι γιατί είμαι ο νεότερος των υποψηφίων δημάρχων, ανήκοντας σε μια γενιά που προσπαθεί για τα αυτονόητα στο νησί μας.

Αλλά γιατί πιστεύω βαθιά στις δυνατότητες αυτού του νησιού και των ανθρώπων του.

Εγώ προσωπικά σας εγγυώμαι ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είναι άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια. Θα είναι χρόνια σχεδιασμού και υλοποίησης, ρεαλισμού αλλά και φαντασίας. Χρόνια τάξης, νοικοκυρέματος αλλά και δημιουργίας. Θα είναι τα χρόνια ανάκτησης της χαμένης μας αυτοπεποίθησης!

Σε κάθε χωριό του νησιού και σε κάθε γειτονιά της Χώρας είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με την ελπίδα και την αισιοδοξία. Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε εδώ και επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ με τις οικογένειές μας, ονειρευόμαστε να δούμε αυτόν τον τόπο να προοδεύει.

Η Χίος μας μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός και από την φήμη ότι οι Χιώτες δεν θέλουν τον τουρισμό, να πάμε στην Χίο που θα παράγει τον πιο ποιοτικό τουρισμό στο Αιγαίο.

Από τη Χίο των 20 ημερών, να πάμε στην Χίο των τεσσάρων εποχών!

Με σχέδιο να καταστήσουμε τη Χίο ελκυστική.

Με σχέδιο να σηκώσουμε επιτέλους κεφάλι!

Με προτεραιότητα να κάνουμε ξανά τη χώρα και τα χωριά μας λειτουργικά, με πεζοδρόμια για πεζούς και δρόμους για οδηγούς.

Το Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς», σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να γίνει ένα πολυθεματικό πάρκο, για θεματικές, εποχικές εκδηλώσεις, εξωστρεφούς χαρακτήρα, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου.

– Το Λωβοκομείο από την απαξίωση, στην οποία βρίσκεται σήμερα, να μετατραπεί σε ένα Κέντρο Πολιτισμού, μια στέγη των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα.

– Οι ποδηλατόδρομοι που είναι σήμερα ανύπαρκτοι στο νησί μας, μπορούν να κατασκευαστούν, στο πλαίσιο αστικών αναπλάσεων από κοινού με πεζοδρόμια, που στόχο θα έχουν την γεφύρωση των διαφόρων γειτονιών – πόλων της πόλης με το ιστορικό κέντρο.

– Το κέντρο της πόλης μας πρέπει να περιλαμβάνει το Κάστρο, με αναπλάσεις, βελτιώσεις και επισκευές στις όψεις των κτιρίων.

– Ο Δήμος να είναι δίπλα στον επαγγελματία, με γραφείο επιχειρηματικότητας, δίπλα στους φορείς για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, αποσυνδέοντας το από το προσφυγικό – μεταναστευτικό, δίπλα στους νέους με απαλλαγή από ανταποδοτικά τέλη, όταν αυτοί ανοίγουν τις επιχειρήσεις ή τα γραφεία τους στα απομακρυσμένα χωριά του νησιού μας.

– Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις στη Βόρεια και στη Νότια Χίο, προκειμένου να καλύψουμε τις αναπτυξιακές ανάγκες των χωριών αλλά και τις ανάγκες υποδομών των περιοχών αυτών. Η ισόρροπη ανάπτυξη της Χίου, είναι ο πλούτος της. Χωρίς τα χωριά δεν μπορεί να υπάρξει Χίος, δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός.

– Να προβάλουμε ξανά έναν μοναδικό θησαυρό, την Βιβλιοθήκη «Κοραής», στο πλαίσιο ανάδειξης του ιστορικού μας κέντρου.

– Να ξεμπλέξουμε το έργο του αεροδρομίου, με συγκεκριμένες προτάσεις και συνεχή, καθημερινή ενασχόληση εντεταλμένου συμβούλου μόνο με τα μεγάλα έργα υποδομής.

– Άμεση ενεργοποίηση ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του δημότη, υιοθετώντας παραδείγματα άλλων πόλεων, που εφαρμόζουν αυτές τις υπηρεσίες πολύ επιτυχημένα.

– Νέα πολιτική για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, με νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Ο Δήμος πρέπει να δίνει σε όλα το παράδειγμα.

– Αναγκαιότητα η καθαρή άποψη του Δήμου ότι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δεν μπορεί παρά να γίνεται μόνο Υποδοχή και Ταυτοποίηση και ότι πρέπει να αλλάξει η Κοινή Δήλωση Ε.Ε. Τουρκίας.

Εδώ στην άκρη του Αιγαίου που μας έσπειρε η μοίρα, να δημιουργήσουμε μια νέα ημέρα για τον τόπο μας, μακριά από τη μιζέρια και τις λογικές του χτες, με την ελπίδα που ξημερώνει κάθε φορά, που ένας υπάλληλος της υπηρεσίας καθαριότητας αντικρίζει τον ήλιο να σηκώνεται από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Γιατί πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η Χίος σήμερα, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Μήνυμα πρώτης θέσης στις 26 του Μάη και νέας δημιουργικής δημοτικής αρχής στις 2 του Ιούνη.

Γιατί μαζί μπορούμε να πάμε τη Χίο μας εκεί που μας αξίζει!

Γέμισε και την ΠΕΚΕΒ ο Κώστας Τριαντάφυλλος

Γέμισε και την ΠΕΚΕΒ ο Κώστας Τριαντάφυλλος 150 150 symmachia

Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή έστειλε ο επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών, Κώστας Τριαντάφυλλος το βράδυ του Σαββάτου, αυτή τη φορά από το Βροντάδο, σε μια ακόμη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα θεάτρου της ΠΕΚΕΒ.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος έχοντας ψηλά στην ατζέντα του την αξία της ισόρροπης ανάπτυξης, είναι ο μόνος από τους υποψήφιους Δημάρχους, που έχει οργανώσει μια σειρά συγκεντρώσεων εκτός της πόλης Χίου και συνεχίζει παράλληλα τις καθημερινές επισκέψεις σε χωριά.

Στην ομιλία του ο Κώστας Τριαντάφυλλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από Δασκαλόπετρα μέχρι Αγία Ερμιόνη, τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και η νομιμοποίηση του συνόλου των παραλιακών κοινόχρηστων χώρων, μεταξύ των οποίων η πλατεία Αφανούς Ναύτη, αποτελούν προτεραιότητα για τη ΣυμμαΧία Αξιών. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα και μικρά έργα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης, που ταλανίζουν τόσο την περιοχή του Βροντάδου, όσο και ολόκληρη τη Χίο. Στην συνέχεια παρουσίασε τις προτάσεις της παράταξης και το εμπεριστατωμένο πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα του νησιού, μέσω της ανάδειξης των παραδόσεων και του πολιτισμού της.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Τριαντάφυλλος ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την θερμή υποδοχή τους, επισημαίνοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε τη Χίο εκεί που μας αξίζει.

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Συκιάδα – Λαγκάδα

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Συκιάδα – Λαγκάδα 150 150 symmachia

Στην Συκιάδα και την Λαγκάδα, βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών, Κώστας Τριαντάφυλλος, μαζί με φίλους, στελέχη και υποψήφιους του συνδυασμού. 
Στα χωριά Συκιάδα και Λαγκάδα, ο κ. Τριαντάφυλλος άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων για το μέλλον του τόπου τους, ενώ ο ίδιος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα της παράταξης του και την αξία της ισόρροπης ανάπτυξης, τονίζοντας ότι για να μείνουν ζωντανά τα χωριά, πρέπει να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητες τους, ώστε να μπορέσουν να πρωτοστατήσουν στη νέα οικονομική σελίδα της Χίου. 
Παρουσίασε τις προτάσεις της ΣυμμαΧίας για τα χωριά και πώς μπορούμε να αναστρέψουμε την τάση ερημοποίησης που παρουσιάζεται στα περισσότερα χωριά της Χίου. Επεσήμανε ότι Χίος δεν υπάρχει χωρίς τα χωριά της. 
Ειδικότερα στην Λαγκάδα τόνισε ότι η ΣυμμαΧία έχει εξαρχής τοποθετηθεί ενάντια στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από τηγανέλαια, προτάσσοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του χωροταξικού σχεδιασμού του νησιού. Επεσήμανε δε ότι η ΣυμμαΧία δεν είναι ενάντια στις επενδύσεις γενικά, αντιθέτως το πρόγραμμα της στοχεύει στην προσέλκυση μικρών και μεγάλων επενδύσεων. Ωστόσο στην Λαγκάδα, που είναι ένα μοναδικό γραφικό χωριό, τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός, ο στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί περαιτέρω τουριστικά και να επιδιώξουμε να δημιουργηθούν εκεί τελωνειακός και λιμενικός σταθμός, προκειμένου να προσεγγίζουν περισσότερα σκάφη αναψυχής. 
Τέλος ο Κώστας Τριαντάφυλλος (Kostas Triantafyllos ) ευχαρίστησε όλους τους κατοίκους και στα δύο χωριά για την συζήτηση και πολύ θετική υποδοχή.

Κοντά στους πολίτες σε κάθε γωνιά του νησιού

Κοντά στους πολίτες σε κάθε γωνιά του νησιού 150 150 symmachia

Διαδοχικές επισκέψεις σε χωριά και γειτονιές της Χίου, πραγματοποιεί ο επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών Κώστας Τριαντάφυλλος, μαζί με στελέχη και υποψηφίους της παράταξής του.

Στόχος μας είναι να βρεθούμε σε κάθε γωνιά του νησιού, κοντά στους συμπολίτες μας. Να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις αγωνίες, τις προτάσεις τους και να τους ενημερώσουμε για το πρόγραμμά μας και για το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επόμενη μέρα της Χίου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζητήσαμε με κατοίκους, επαγγελματίες, καταστηματάρχες. Κοινή συνισταμένη, τα προβλήματα της καθημερινότητας, η αναποτελεσματικότητα και αδιαφορία των τοπικών αρχών και το αίσθημα της εγκατάλειψης.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΣυμμαΧία Αξιών επισκέφτηκε Κάστρο, Βέσσα, Λιθί, Ελάτα, Μεστά, Ολύμπους, Πυργί, Πιτυός, Καρδάμυλα, Αγία Άννα Καπέλα και Κοφινά, ενώ το απόγευμα της Τρίτης 14/05/09 η ΣυμμαΧία Αξιών βρέθηκε στο Βαρβάσι.

Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή στην παρουσίαση υποψηφίων

Μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή στην παρουσίαση υποψηφίων 1200 800 symmachia


Περισσότεροι από 800 συνδημότες και συνδημότισσες, από κάθε γωνιά της Χίου, συναντηθήκαμε χτες στην πλατεία του Κάστρου. Γιατί το Κάστρο είναι στο κέντρο του δικού μας προγράμματος. Εκεί, σε ένα πολύ ενθουσιώδες και θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εισαγωγική ομιλία του επικεφαλής μας, Κώστα Τριαντάφυλλου και η παρουσίαση όλων αυτών που συναποτελούν το ψηφοδέλτιό μας. Η χτεσινή συνάντηση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πρώτης θέσης στις 26 Μαΐου και μίας νέας δημιουργικής δημοτικής αρχής στις 2 Ιουνίου. Βγαίνουμε όλοι μαζί μπροστά! Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε τη Χίο εκεί που της αξίζει!!!

Ξεκινάμε από την Αμανή!

Ξεκινάμε από την Αμανή! 4608 2592 symmachia

Από την Αμανή ξεκίνησε τις επισκέψεις και συζητήσεις σε χωριά και γειτονιές της Χίου, ο επικεφαλής της ΣυμμαΧίας Αξιών, Κώστας Τριαντάφυλλος, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους της παράταξης. 

Με αυτόν τον τρόπο η ΣυμμαΧία Αξιών έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Ξεκινάμε από την Αμανή την πορεία μας προς τις εκλογές, την ώρα που αρκετά από τα χωριά της οδεύουν προς ερήμωση. Ξεκινάμε από την Αμανή, γιατί η Χίος δεν υπάρχει χωρίς τα χωριά της. Γιατί είναι ψηλά στο πρόγραμμά μας, η αξία της ισόρροπης ανάπτυξης. Θέλουμε ένα νησί με δυνατότητες διαβίωσης και οικονομικής δραστηριοποίησης από το πιο βόρειο ως το νοτιότερο σημείο του. Να δώσουμε κίνητρα με στόχο τα χωριά μας να διαδραματίσουν ρόλο και στο μέλλον. Να δώσουμε κίνητρα, με στόχο τα χωριά μας να ανθίσουν ξανά!»

Ασφυκτικά γεμάτο το Metropolis στην πρώτη εκδήλωση της «ΣυμμαΧίας Αξιών» με θέμα τον Τουρισμό [ΒΙΝΤΕΟ]

Ασφυκτικά γεμάτο το Metropolis στην πρώτη εκδήλωση της «ΣυμμαΧίας Αξιών» με θέμα τον Τουρισμό [ΒΙΝΤΕΟ] 1200 800 symmachia

Μικρό αποδείχθηκε το Metropolis για να φιλοξενήσει την πρώτη εκδήλωση της «Συμμαχίας Αξιών» το απόγευμα της Πέμπτης 14/03/19, με θέμα τον τουρισμό, ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και πολλά τη χρόνια τη Χίο.

Την πρόταση της «ΣυμμαΧίας Αξιών» για ένα στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Χίου, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Τριαντάφυλλος, τονίζoντας: «Επιδιώκουμε στο τέλος της θητείας μας ο σημερινός τουρισμός των 20 καλοκαιρινών ημερών να έχει επεκταθεί σε φιλοξενία τεσσάρων εποχών, με τα οφέλη της να διαχέονται σε όλη τον τοπικό ιστό. Να σβήσουμε την αντίληψη ότι οι Χιώτες δεν θέλουν τουρισμό. Να την αντικαταστήσουμε με την αντίληψη ότι η Χίος μπορεί να παράγει τον πιο ποιοτικό τουρισμό στο Αιγαίο».
Παράλληλα, επισήμανε ότι «η τουριστική ανασύνταξη της Χίου απαιτεί θυσίες από όλους, ενώ πρώτος ο Δήμος θα δώσει το παράδειγμα, ιεραρχώντας έργα που θα έχουν καθαρή συμβολή στη μετατροπή της τοπικής οικονομίας σε τουριστική».

Ξεκινάμε

Ξεκινάμε 150 150 admin

Στη Χίο του 2018 είναι πολλά αυτά που μας προβληματίζουν και περισσότερα αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Απαιτούνται ρήξεις, τομές και ανατροπές, με σαφή προσανατολισμό για το κοινό μας μέλλον. Απαιτούνται υπερβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Πάνω από όλα όμως, απαιτείται να υπερβούμε τους εαυτούς μας δραστηριοποιούμενοι για το κοινό καλό.
Συνειδητοποιούμε, πλέον όλοι, ότι το νησί μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο και συνάμα ιστορικό σταυροδρόμι.
Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υπαρξιακές για τον τόπο μας. Καλούμαστε να αποφασίσουμε τι θα κρατήσουμε, τι θα επαναδιαπραγματευθούμε και τι θα αφήσουμε πίσω μας, ώστε εμείς και τα παιδιά μας να έχουμε αξιοπρεπές παρόν και μέλλον στο νησί μας.
Ήρθε η ώρα να αναμετρηθούμε όχι μεταξύ μας αλλά με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, να μοιραστούμε ιδέες και να δημιουργήσουμε μέσα στην ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία μας.
Δεν μπορούμε πια να ψάχνουμε στο παρελθόν για απαντήσεις, πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός.
Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε όλοι, δεν περισσεύει κανένας.
Απέναντι στην κυνική άποψη ότι «τίποτε δεν αλλάζει» και «όλοι ίδιοι είναι», που μας αδρανοποιεί και μας εγκλωβίζει στο αδιέξοδο, η απάντησή μας μπορεί να είναι μόνο η συμμετοχή, η δράση και η αποφασιστικότητα.
Σε κάθε χωριό του νησιού και σε κάθε γειτονιά της Χώρας είναι ανάγκη να αντικαταστήσουμε την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια με την ελπίδα και την αισιοδοξία. Όλοι εμείς που γεννηθήκαμε εδώ και επιλέξαμε να ζήσουμε εδώ με τις οικογένειές μας, ονειρευόμαστε να δούμε αυτόν τον τόπο να προοδεύει.
Ναι, υπάρχει αβεβαιότητα και ανησυχία, ναι η πρόοδος δεν είναι ποτέ εγγυημένη. Η πρόοδος πρέπει να κερδηθεί από κάθε γενιά. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική. Όχι επειδή δεν πρόκειται να προκύψουν εμπόδια στην επίτευξη των στόχων μας, αλλά επειδή άνθρωποι όλων των ηλικιών, με όραμα, σχέδιο και θέληση μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Χίο μας.
Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να αναλάβω την πρωτοβουλία της συγκρότησης μιας ευρείας, υπερκομματικής και ενωτικής προσπάθειας, που δεν θα διαιρεί, αλλά θα ενώνει, που δεν θα αφαιρεί αλλά μόνο θα προσθέτει για την ανάπτυξη και την πρόοδο του νησιού μας.
Ξεκινάμε!

Πολιτική Cookies

1. Τι είναι τα cookies;

Τα «cookies» είναι μικρά κομμάτια αρχείων σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον περιηγητή (browser) του Χρήστη όταν επισκέπτεται έναν ιστότοπο. Οι πληροφορίες οι οποίες αποθηκεύονται στον υπολογιστή του Χρήστη μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως ποιες είναι οι σελίδες που επισκέφτηκε ο Χρήστης, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης καθώς και κάποιον τυχαίο και μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του Χρήστη. Με την χρήση αυτή, το Site είναι σε θέση να αποθηκεύσει χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση του Χρήστη στο Site, καθώς και να διαβάσει τις πληροφορίες αυτές ώστε να προσφέρει στον Χρήστη μια ενοποιημένη εμπειρία περιήγησης.

2. Ποια cookies χρησιμοποιούμε στον Δικτυακό μας Τόπο;

Χρησιμοποιούμε cookies στους Δικτυακούς μας Τόπους για τη διαχείριση των περιόδων σύνδεσης, για την παροχή εξατομικευμένων ιστοσελίδων και άλλου περιεχομένου ώστε να αντικατοπτρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας. Επίσης τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συντάξουμε ανώνυμες, αθροιστικές στατιστικές που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε πώς το κοινό χρησιμοποιεί τους Δικτυακούς μας Τόπους και βοηθούν να βελτιώσουμε την δομή και το περιεχόμενό του. Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τις πληροφορίες αυτές. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για να απορρίψετε ορισμένα ή και όλα τα cookies, εκτός των απολύτως απαραίτητων. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες μόνο μέσω της χρήσης cookies και εάν επιλέξετε την απόρριψη των cookies, αυτές οι λειτουργίες ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες. Γενικά υπάρχουν οι παρακάτω κατηγορίες cookies που χρησιμοποιούνται στους Δικτυακούς μας Τόπους.

  • Αναγκαία cookies

Τα αναγκαία, άλλως, απολύτως απαραίτητα cookies, είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία των Δικτυακών μας Τόπων, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες τους, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές ή χρήση του καλαθιού αγοράς. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία των Δικτυακών μας Τόπων.

  • Cookies Λειτουργικότητας (Προτιμήσεων)

Αυτά τα cookies επιτρέπουν στους Δικτυακούς Τόπους να θυμούνται τις επιλογές του χρήστη όπως το όνομα χρήστη, τη γλώσσα ή τη περιοχή, ώστε να παρέχουν βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ζητηθεί από το χρήστη, όπως προβολή βίντεο ή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι πληροφορίες που συλλέγουν αυτά τα cookies μπορεί να γίνουν ανώνυμες και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα της περιήγησής σε άλλους ιστότοπους. Αν δεν δεχθείτε αυτά τα cookies, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση και λειτουργικότητα των Δικτυακών Τόπων και να περιοριστεί η πρόσβασή σας σε περιεχόμενο του.

  • Cookies επιδόσεων (Στατιστικά)

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τους Δικτυακούς μας Τόπους, για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνότερα και αν λαμβάνουν μηνύματα σφαλμάτων από ιστοσελίδες. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας.

 

3. Πώς να ελέγξετε τα cookies;

 

Είναι στη διακριτική σας ευχέρεια να ανακαλείτε, όποτε το θελήσετε, τη συγκατάθεση σας ή να εναντιωθείτε στη χρήση των cookies στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας,  να ελέγξετε ή/και να διαγράψετε τα cookies.

 

4. Ποιά είναι τα δικαιώματα σας;

 

Έχετε τα δικαιώματα:

  • Πρόσβασης στα δεδομένα σας
  • Διόρθωσης ή Διαγραφής των δεδομένων σας
  • Φορητότητας των δεδομένων σας
  • Περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας
  • Εναντίωσης στην επεξεργασία των δεδομένων σας
  • Άρσης  της συγκατάθεσης σας για τη χρήση κάποιων ή του συνόλου των cookies και κατ’ επέκταση για την επεξεργασία των δεδομένων σας.

 

Για να ασκήσετε τα ανωτέρω δικαιώματά σας μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας στα κεντρικά γραφεία του συνδυασμού ΣυμμαΧία Αξιών. στην ταχυδρομική διεύθυνση, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] καθώς και να υποβάλετε, σε περίπτωση που θεωρήσετε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων παραβιάζει τον ισχύον δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]).

 

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε για κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων (DPO) της ΣυμμαΧίας Αξιών, στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) [email protected]

 

5.  Πού μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη γενική χρήση cookies;

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες //cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και //www.allaboutcookies.org/.

 

7.  Αλλαγές στην Πολιτική cookies.

 

Η παρούσα Πολιτική Cookies ενδέχεται να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα Πολιτική. Η παρούσα τέθηκε σε ισχύ στις 23 Μαρτίου 2019. Σε περίπτωση τροποποίησής της θα αναφέρεται η ημερομηνία που αυτή έλαβε χώρα. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η Πολιτική Cookies, όπως διαμορφώθηκε από την πιο πρόσφατη τροποποίηση.
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Στην Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της και την καλύτερη εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies.